3.ekor ketam
1bj cili merah buang biji -tumbuk
3bj cili api -tumbuk
3bj bawang kecil -tumbuk
halia sikit -tumbuk
1btg serai -diketuk
1cawan santan cair
3/4cawan santan pekat
1 helai daun kunyit
garam gula secukupnya
1.bersihkan ketam tuskan airnya.
2. masukkan bahan tumbuk,serai dan santan cair
3.bila mendidih masukkan ketam ,daun kunyit.
4. bila mndidih masukkan santan pekat ,garam secukupnya serta gula sikit je 1sd kecil.
5.kacau selalu supaya tidak pecah minyak.
6.bila mendidih tutup api ,
skip to main |
skip to sidebar
Labels
Blog Archive
Tentang Saye
- Mama Eda
- BLOG INI UTK ANAK2& ANAK2 BUAH YG DIKASIHI.LEPEH NI JGN TANYE PEGI KAT BLOG TENGOK SINI.OK.