I tin sadin( kalau blh biar yg halal spt pertima)
(toskan sos nya}
3 bj bawang ros }hiris
2 bj bawng putih }hiris
1 in halia }hiris
2 tangkai daun kari
2 kpg asam keping
2 bj cili muda
1 ½ santan jgn pekat sgt cair je
1peket kari ikan
Cara memasaknya;
1) 1} Tumis bahan yg di hiris tadi +daun kari hingga garing.
2) 2} pastu masuk 1 cwn air ,asam kpg, garam tutup biar mendidih .
3) 3) masuk serbuk rempah kari biar sampai naik myk.
4) 4} masukkan ikan sadin {sos jgn masuk buang kan jer tak nak kauh jadi pekat sgt}
5) 5)tutup biar sebati tambah 1 cwn air kalau kering .biar dlm 10 minit.
6) 6) masukkan santan biar didih masukkan cili hijau ,garam.tutup sekejap pastu padam api.
7) 7)blh dimakan dgn nasi, roti, roti canai.